Friday, March 11, 2011

F.O.B.I.A

Dimulakan dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim...


Assalamualaikum...

Hari ni aku balik keje dgn kak Mas..(Thanks sbb tumpangkn sy..)..akak mmg baik..hehe..
k sambung citer..

Semasa tengah jalan kaki menuju kerumah tiba2 aku terserempak dgn benda ni.
benda ni mmg membuatkan aku cuak, menggigil, kecut perut, rase nak pengsan..
sume dela...aku mmg F.O.B.I.A dgn benda nie..


kalau nampak benda ni mmg rase nk mencabutkan n memecutkan diri jer...
tapi ooops...aku xboleh buat mcm tu...aku kena cool n steady beb...

dengan berhati mulia tulus ,mulus n lulus...aku jln slow motion untuk mengcover kn diri 
dari benda nie...(catwalk 2 beb..hehe..)..depan aku ni de sorang mamat motor ni..
mamat ni perasan muka aku mcm takut jer...mana taknyer muka pun dah pucat lesu lesi n basi..kakakakah...


aku xtaw pe motif mamat ni nak halau benda ni ke..atau saja nak menambahkan lagi
tahap ketakutan aku..dgn bunyi shhh..mamat ni lagila menambahkan ketakutan aku..
tapi aku still cool n buat2 cool bebeh..


akan tetapi..tahap ke'coolan aku akhirnya tewas juga pabila sebuah kereta memecut laju..
membuatkn benda ni terkezut n aku lagila terkezuttttttttttt..
(lagi2 aku btol2 hampir dengan benda ni..)..uish..mmg bertambah2 pucat la muka aku.
.jantung pun dup3.dap jerkk...sambil2 mengurut dada..

P.s : Nasib  baikla benda ni xmenunjukkan keganasan die kat aku..
kalau x..sendiri maw igtla...alhamdulillah selamat...


n then..
mamat motor depan aku siap tegur lagi..aik de baca2 pe ke tadi..aku dengan selamba menjawab..

"xbace pe2 pun...mamat ni pun pesan kat aku.."lain kali bacala selawat ke..doa byk2..kakakakah.."
btol ckp mamat 2.akan tetapi dengan situation aku tadi..mmg xigt pe2 dah..whatever aku mmg mengucap syukur alhamdulillah..."Terima kasih Ya-Allah sbb selamatkan hambamu ini....."


>>Mesti korang tertanya2 pe bendala yang membuatkan aku F.O.B.I.A..
kalau korang nak taw meh sini aku lampirkan gambo kt korang..

"Hi..Marila kita berkawan..i ni jinak u.."
"dgn i pun nk takut ke..i ni lemah jer..xgigit org pnyer.."
"Auummmmmm..Sape mangse aku seterunya..hihihii.."
"xkesah la ko ni jinak ke..lemah ke..garang ke aku mmg xleh nak dekat dgn ko...nk taw sebab pe?

>>Sebab time aku kecik ko kejar aku sampai aku terjatuh..taw x?..
sampai aku nak pengsan..termuntah2..

>>so jangan harap ko boleh jadi kawan aku..DAN kita mmg xleh jadi K.A.W.A.N pun..(""  dalam Islam pun xdigalakkan menyentuh ko..ada faham.."  )..

Tapi..aku xkan sesekali menzalimi ko..dan xkan sesekali mengasihi ko..

benda ni la membuatkan aku F.o.b.i.a..>>A.N.J.I.N.G >>


SEKIAN.
 

2 comments:

ShidaHaron said...

Banyak nya picture dia! Hamboi. =D dah macam album photo! hihi.

Same here, takut jugak dengan hanjing ni! =D

Afrida Abdullah said...

hahaha....takut gak ek...