Monday, April 18, 2011

K.A.W.A.N - K.A.W.A.N

Dimulakan dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim...


Assalamualaikum...


Hi selamat malam sume..pada malam yg indah ini izinkan aku bercerita
mengenai kawan-kawan YANG RAPAT DENGAN aku.
aku amat bersyukur mempunyai kawan2 yg ada di sisi di kala suka dan duka.
aku amat syg meke2 sume...love uolls..xkesahla wlupun korang singgah
sebentar je dlm hidup aku..tapi masa-masa bersama korang tu amat aku hargai..



KAWAN SEKOLAH MENENGAH


wif Hanie..

Gambo kat atas tu aku dgn hanie..sekarang dh bergelar puan kepada hafiz pown.
die ni seorang yg manja..dan pandai memujuk..ayat manis tu..hehe..
aku pun cair gan ayat2 die..rasenye aku dah story ttg die di entry sebelum ni.
korang try klik sini

wif Ieja
ni pulak Ieja..dah bergelar puan jugak..haha..aku je yg xtaw bile...
dah jodoh dorang cepat kan..die ni pulak sensitif..manje cikit kowt..
tapi hanie lagi manje..hehe...kami berkongsi tarikh lahir yang hampir sama taw....
cume die tua sehari je...die ni lahir 11 april..aku pulak 12 April..


Wif Shida
ha yg ni pulak Shida..die ni orgnye manje jugak..hahha..nasib aku la dpt frend manje2..
tapi die ni kepala gila2 cikit..kalau gan die ni..mmg aku gelak xingat dunie..
aku pun jagi gila mcm die...hahahaha...die pun single gak but not available (dah de bf k)..
cantek orgnyer..de iras juliana banos..mcm minah arab pun ada..tapi pure malay...ehem2..

KAWAN KOLEJ


Lizamalinda n Paejah
hahhaa..nampak suci jer aku dlm gambo ni..gambo yg aku terselit kat tengah2 ni
time lizamalinda bertunang...Liza M ni sgt soft orgyer...baik dan cantik..
cantik luar n dalam...untung si Firdaus dapat isteri macam Liza..
dorang dah da anak pun..comel mcm mak die..yang sebelah tu pulak Paejah...
Paejah ni orgyer agak independent..agak rugged n sempoi...nampak ganaz
tapi hati baik taw... tinggi orgnyer..

Liza @ JEn
yang comey lotey bebaju green tu Si Comey Liza @ Jen...name glamor Jen bkn Jin ok..!!
Jen ni pendek je orgnyer..mcm aku jugak,,hehe,,,tapi die putih mcm cina..dahla sepet..
kalau freehair mmg xnmpak malay dah..silap2 org ingat anak cina mana da..cina mali meh...
yang lucunya ada org kata kami ni kembar..mcm adik beradik..kehekehhe...ntah tang mana
yang sama...korang rase?...Kitorang selalu balik kolej same2..Jen ni amat friendly..
n mulut agak laser jugak tapi still sweet orgnyer...


KAWAN KERJA

Maryam n me
 Maryam..Ayamm..anyam...yammm...itu antara name2 panggilan utk die..heehe..:)p
banyak kenangan aku dgn die...ni kwn waktu koje kat western restoran..biz SPM..
mula2 ingat die ni sombonk..tgk muka mcm seyez giler..aku pun xingat mcm mana
leh rapat gan die..orgnyer soft + comey +putih...tapi tegas orgnyer..sekali
marah mmg payah nk pujuk...die dah kawin n skang menetap di nogori 9..
rindu kat die...ntah bile kami leh together2 mcm dulu2..

Nanie - Si Minah Kelate
Nanie ni aku kenal kat dalam surau PJIP.waktu koje kat PJ...ntah macam mana aku
boleh tegur die ni..last2 jadi kawan..kamceng lak tu..huhuu.even opis lain tapi 1 bumbung la...
nanie ni comey..minah kelate mmg comey belako,,xsah nk cite la kan..
dalam byk2 perkara..kenangan yg xleh nak lupa n pasti kami ingat
sampai bila2 ialah time bergambo dengan tok ti...rse mcm mimpi jer..d'awang2an jerk..

tengok tu..pejam mata umpama mimp dalam mimpi..zzzZZZZZZZZZ
kami baru je dating last week.mmg terubat la rindu...Klik2..kalau korang terlepas baca
entry sebelum ni..


Mis Akma --Uhang kampong kamik
Jangan xtaw Akma dulu ni tomboy..tapi skang alhamdulillah feminin sudah...
dia ni pun aku jumpa kat suraw PJIP same cam nani..lagi2 suraw..
xde tempat lain ke dik nun..hehe..dah suraw la tempat kami berehat n solat..
lepas nani benti keje..aku xde geng..sunyi sgt2...nasib de akma ni..
xla sunyi...Allah maha adil sorang pegi sorang mari..alhamdulillah..
n mmg xdisangka2 buah cempedak rupanya nangka..kohkokokokokhh..
selidik punye selidik rupanya dia ni ada darah kerinci..uhang Kincai..xsngka betol
kecik je dunia nie...jumpa sesama keturunan...sbb tu kut kami rapat..
ada keserasian di situ..

Kak Mas yg Kuat Mengcengkekkkkkkkkk
yang paling Latest..Kak Mas ni satu opis gan aku..akakk kta sorang ni memang n memang
tegas sangatla tegas orgnyer...tapi dalam ketegasan die terselit kelembutannya..aku dah anggap
akakk ni macam kakak aku sendiri..memang berprinsip orgnyer...diala tempat aku mengadu
masalah dan tempat aku mendapatkan nasehat2 yang bernazzzzzzzzzzzzz....


Ema yg suke ber-poto-sut
Emm...pe aku nk cite psl die ek..pk dulu..kena gula2 ckit Ema ni...bodekkk..hehe
xdela..Ema  ko mmg manja + suke Buli + Bajet2 je comey..hahaha... jgn marah ye..
ok..Ema ni manja...comey penyanyang..suke buli aku..kitorg buli membuli sampai
kitorang dah lali...hahahahha..gelak same2...wakakkaka...
dia ni kaki shopping..tapi pandai bajet..xmacam aku tamakk..dia taw pe die nak..
aku ni pulak mmg xreti..kalu dah bekonan sampai2 dua aku rembatttttt..hehehe


KAWAN MERANGKAP SEDARA

si gEBU..eMANNN

Ekin N Ijah,,
Eman +Ekin+Ijah dorang sume sedara  yang rapat gan aku..dah macam kawan2..
Eman si mulut becok yg suke bercakap mcm bertih jagung...mmg happening n
selalu mmbuatkn kitorang gelak mengilai-ngilaiii..penceria suasana..baik die ni..
Ekin n Ijah ni cool je...tapi Ijah ni Manja ckit..rindu gan dorg ni..masing2 dah berjauhan
..sob.sob.,,,tetiba aku sedey..rindu suasana dulu2.(nangis..nangis,,)
ekin n ijah ni kat kampong dah..Eman lak bz koje...:(


KAWAN LELAKI

Ganie yang AUuuuwwwwwwwwwww

Aku ni Xbyk kawan laki..Yg ada Ganie ni jer yg rapat..Laki mana maw kawan gan aku..huhu
sedey2...Ganie sgt Sporting + Happening + Blur..DIe ni baik hati,,suke tolong kawan2..mmg frendly
Suke nyanyi..sore die sure sodap taw..silap2 leh kalahkan Black..heheh..die xkesah gan kengkawan..
boleh angkut sekali serombongan anak2 dara..tapi..die tak penah nak amek kesempatan..
so suci gituwwww...tapi Ooppp.sss...korang jangan pk bukan2...die ni cuma setia pada
yang satu jerk....

Scrolll dowwnnnnnnnnnnnnnn




-



-


-


-


-



-


-


D best Couple of the YEAr
 Nahhh..inila dia wanita yang bertakhta di hati Ganie..Ayu namanye..seayu wajahnya..
ayu ni pun dah jadi kawan aku jugak..mula2 dia ni agak malu cikit..lama2..
ilang dah malunya...dah leh join kitorang yg agak happening  ni..
heheh..kuat merajuk..tapi senang nak pujukkk..


Wowww..wowww..panjang giler entry kali nie..agak sejam aku menaip...ok la mata pun
dah makin mengocik tanda maw rest...cian mata aku..jap g kita rest ye..hehe..

okla cukup sampai di sini...sebelum hamba mengundur diri...izinkan hamba memohon
maaf jika ada yang tertinggal nama di sini...walau apa pun..aku syg kawan2 aku..
terlalu byk nak senaraikan sume...maaf jika terkasar dan tersinggung perasaan..

p/s : terima kasih byk2 buat kawan2 yg sudi mengsurprisekan aku hari ni..igt korang
lupe dah besday aku..neway thanks so much..next entry aku upload gambo2 tadi ye..



ok byw uollss...:)

5 comments:

emmajean said...

bodek !!!!!!!!!!

liza said...

hahaha....ikhlas ke tak puji tu wahai daksweet..hehehehhe...neway tq so much cyg..!!;)<3

Anonymous said...

Aku akma : toce....uhang kampung kamik...

ShidaHaron said...

ehem-ehem. hehehe. hai, mana pic birthday? hehe =D

Afrida Abdullah said...

ema : mn bodek....D real of Ema taw..no tapis2..hehe
Liza : ikhlas la cyg oii...lame xjupe ko..rindu la..:)
Akma : pe kabo uhang kincai..hehe

Shida : ble rajin ak upload k..fb de ..tgk la