Monday, May 2, 2011

Makan-Makan bersama kengkawan dan.......

Dimulakan dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim...


Assalamualaikum...




Hi selamat malam semua..selamat hari pekerja...syoknya cuti..
tapi tak syoknya esok dah kena keje..huhu..macam tula hidup kena kita lalui..

Ok..lets go to D' Story..

semalam..borak-borak pasal makan dengan membe ..
tetiba aku teringin nak makan Golden Blue Chicken kat stik kapal..
ha..nak-nak dah nak dekat gaji ni..harap dapatla next weeks..
rasanya tiap-tiap bulan pun aku mengidam..tapi selalu kempunan jer...

mana taknye nak makan jer duit dah abis melabur kat KFC la, Mcd la, Pizza la..huhuu
harap-harap keinginan nak menikmati Golden Blue Chicken itu termakbul la..amin..
aku nak bagitahu la kat korang nape aku suka sangat makan Si Golden tu..sebabnya..
aku suka keju or Cheese kata orang putih kan....Golden blue chicken ni
macam chicken chop gak tapi dalam ada inti keju..memang sedappp...nyummy2..

kenangan last year makan-makan di steak kapal...
okey kita tinggalkan pasal Golden Chicken tu..hari ni aku nak promote sikit kat korang
tempat makan yang baru dan masakan dia memang perhh..sedap gua cakap lu...
sebeno-benonya aku baru je try makan kat Restoran Suasana Kg.Haji Abdullah Hukum
ni Semalam gan kengkawan ganie, ayu dan ema...memang tak menghampakan..

aku dan ema order nagi goreng kerabu, nasi goreng kampung..
ayu dan ganie order tomyam seafood, sup cendawan, kangkung goreng belacan...
minuman pulak aku order mango, ema tembikai laici..ganie sirap laici dan ayu milo ais..

1st time aku makan nasi gooreng kerabu dan memang tak mengecewakan..
sesuaila dengan taste aku..
tapi jus mangoo dia kureng sikit...aku suka jus tembikai laici cik ema tu..sodappp..
hehe..next time nak orderla jus tembikai laici..
tak puas sebab cik ema tu kedekutt..buwekkk..:)p

tak puas minum jus tembikai laici ..ema kedekuttt...

sup cendawan, tomyam seafood dan kangkung goreng belacan dia pun
memang sedap sangat.sangat..sampai habis kuah tomyam tu aku hirup...
aku pulak yang lebih-lebih..sory gani dan ayu...
memang syok sangat makan kat restoran ni..dengan decoration yang menarik mata..
menu yang sodap.tambah-tambah semalam hujan lebat mengiringi kami makan..
memang nikmat sangat..:)

tengok tu muka pas kekenyangan..semua makanan dan minuman

 licin..



Di tambah pulak decoration dan lighting yang menarik...menambahkan lagi selera makan...
tempatnya selesa dan menenangkan jiwa..menyejukkan mata yang memandang..
bolehla berpoto-suttt bagi yang kaki bergambo macam kami ni ha tengok ni...


alalala..comey-comey ayu ni kan....encem la pak pacak tu..

nak juga menyemak tu...cantik kan lighting tu..
ni lagi sorang..menyemak jer...nak fokus belakang dia sebenonya..

Tengok ni..

mirror dia tu cantik..suke..suke..

port buat air di atas air..siap ada lampu kat dalam air tu
bagi korang yang suka jalan-jalan cari makan aku rekomen-kan kat korang restoran ni..
lokasinya terletak di kg.haji abdullah hukum bangsar..sebelah apartment putra ria..
jom serbu reramai ya...


lepas puas menikmati juadah dan pulang dengan senyuman yang sampai ke telinga...
kami singgah sekejap jenguk si kecil dan comey Haris..dah beso dah dia..

tak sampai hati nak kejut..leno bebeno..
dah puas aku layankan korang dengan gambo-gambo yang menarik..
kali ni aku nak bagi korang gosok mata sikit...

jeng..jeng..jeng..










...
















sabonya..

















...











scroll down lagi..
















awat lama sangat nii..
scroll down  lagi









.....
























hahahaha...nah ni dia...macam monyet dah...



wakakaka...sorry la ye korang terpaksa layan gambo tak senonoh aku tu....
minta maaf bebanyakkk....


P/S : sorryla tak ado gambo-gambo juadah..sedap sangat makan 
        sampai tak ingat nak amek gambo..(sodap punya pasal..)
        
Okey sampai di sini dulu..bubbye.............

4 comments:

prinCe arCher said...

last pic paling comel...heheee=p...btw salam perkenalan=D

Afrida Abdullah said...

hahahha..thank u so much for reading....
salam perkenalan juga dri sy....:)

ShidaHaron said...

aik? nape korang pakai baju kurung? ehe.
bukan kata pergi mandi manda kah? ehe

seronok nampakkk. nanti nak g stik ship, ajak ekkkk. nak itottttt. =D

Afrida Abdullah said...

hehe..kitorang g knduri kawin membe ganie..pas tu baru g mandi...xpe nnti kta g steak kapal sesame k..:)